Nasa gjen galaksi qe nuk duhet te ekzistonin – Fakte Interesante

Gjatë viteve të fundit shkencëtarët kanë bërë dy zbulime të reja rreth universit tonë falë teknologjive të reja. Me keto zbulime kemi mësuar diçka që mund të ndryshojë përgjithmonë të kuptuarit tonë për universin. Le te shohim se cilat janë këto zbulime dhe çfarë kuptimi kanë ato për ne.Së fundmi ne morem imazhin e parë…

Lexo Artikullin

Shkencëtarët zbulojnë embrion e dinosaurit 66 milionë vjeçar

Shkencëtarët kanë zbuluar një embrion të rrallë, të ruajtur në mënyrë perfekte brenda një veze të fosilizuar dinosauri që daton të paktën 66 milionë vjet më parë. Embrioni, i quajtur ‘Baby Yingliang’, u gjet në shkëmbinjtë e Kretakut- Ganzhou, në Kinën jugore dhe i përket një dinosauri theropod pa dhëmbë, ose oviraptorosaur. Ekspertët thonë se…

Lexo Artikullin

Si eshte ruajtur ADN-ja në sedimentet arkeologjike për mijëra vjet.

ADN është akronim për Acidin Desoksiribonukleik. ADN-ja është substanca në të cilën mbartet e koduar, për shumicën e organizmave, informacioni i trashëgimisë, informacion i cili kalohet në qelizat bija pas cdo ndarje qelizore. Në këtë mënyrë, ADN-ja është përgjegjëse për strukturën dhe karakteristikat fizike dhe biokimike për gati të gjitha qeniet e gjalla. Sedimentet në…

Lexo Artikullin