Gjera interesante rreth botes

 Perëndimi i diellit ekziston vetëm sepse atmosfera e Tokës vepron si një prizëm për dritën. Në terma shkencorë, quhet “shpërndarje”. a) Molekulat dhe grimcat në atmosferë (të cilat janë më të shumta në perëndim të diellit) shpërndajnë dritën vjollce dhe blu me gjatësi vale të shkurtër larg syve tuaj, kështu që ne mund të shohim…

Lexo Artikullin

Shkencëtarët zbulojnë një strukture të fshehur brenda bërthamës së Tokës

Studiuesit kanë gjetur prova te shumta qe deshmojne për një kapitull krejtësisht të ri thellë në të kaluarën e Tokës . Bërthama e brendshme e Tokës duket se ka një bërthamë tjetër edhe më të brendshme brenda saj. Tradicionalisht na kanë mësuar se Toka ka katër shtresa kryesore: koren, mantelin, bërthamën e jashtme dhe bërthamën…

Lexo Artikullin