Gjera interesante rreth botes

 Perëndimi i diellit ekziston vetëm sepse atmosfera e Tokës vepron si një prizëm për dritën. Në terma shkencorë, quhet “shpërndarje”. a) Molekulat dhe grimcat në atmosferë (të cilat janë më të shumta në perëndim të diellit) shpërndajnë dritën vjollce dhe blu me gjatësi vale të shkurtër larg syve tuaj, kështu që ne mund të shohim…

Lexo Artikullin