Diabeti si mund t’i mbani nën kontroll,dhe llojet e tij.

Çfarë është diabeti? Diabeti është semundja e shkatërrimit metabolik kronik i karbohidrateve, yndyrave dhe proteinave, ku tipari kryesor i kesaj semundje është hiperglicemia, apo sheqeri i lartë i gjakut. Sëmundja shfaqet atëherë kur qelizat-beta të pankreasit nuk prodhojnë mjaftueshëm insulin, ose kur muskujt, yndyrat dhe qelizat e mëlçisë nuk i përgjigjen insulinës së prodhuar. Diabeti…

Lexo Artikullin