Si eshte ruajtur ADN-ja në sedimentet arkeologjike për mijëra vjet.

ADN është akronim për Acidin Desoksiribonukleik. ADN-ja është substanca në të cilën mbartet e koduar, për shumicën e organizmave, informacioni i trashëgimisë, informacion i cili kalohet në qelizat bija pas cdo ndarje qelizore. Në këtë mënyrë, ADN-ja është përgjegjëse për strukturën dhe karakteristikat fizike dhe biokimike për gati të gjitha qeniet e gjalla. Sedimentet në…

Lexo Artikullin

Diabeti si mund t’i mbani nën kontroll,dhe llojet e tij.

Çfarë është diabeti? Diabeti është semundja e shkatërrimit metabolik kronik i karbohidrateve, yndyrave dhe proteinave, ku tipari kryesor i kesaj semundje është hiperglicemia, apo sheqeri i lartë i gjakut. Sëmundja shfaqet atëherë kur qelizat-beta të pankreasit nuk prodhojnë mjaftueshëm insulin, ose kur muskujt, yndyrat dhe qelizat e mëlçisë nuk i përgjigjen insulinës së prodhuar. Diabeti…

Lexo Artikullin