Lufta me e shkurter ne histori vetem 38 minuta

Lufta Anglo-Zanzibar, (27 gusht të vitit 1896), është konflikti më i shkurtër i ndodhur ndonjëherë. Kjo luftë u zhvillua midis Perandorisë Britanike dhe sulltanatit të ishullit të Afrikës Lindore të Zanzibarit. Pas vdekjes së sulltanit të mëparshëm, Princi i Zanzibarit Khālid ibn Barghash refuzoi të pranonte pasardhësin e preferuar të Perandorisë Britanike dhe në vend…

Lexo Artikullin