Egjipti ndërton lumin artificial paralelisht me lumin Nil

Egjipti po gërmon nëpër shkretëtirë për të krijuar lumin artificial më të madh te ndertuar ndonjehere. Kjo veper po realizohet në veriperëndim të vendit, pranë termocentralit bërthamor Dabaa, si pjesë e projektit të tij ‘New Delta’. Profesori i Burimeve Ujore dhe Ujitjes, Abbas Sharaky, tha për se aktiviteti bujqësor në Egjipt në vitet e fundit…

Lexo Artikullin

Nasa gjen galaksi qe nuk duhet te ekzistonin – Fakte Interesante

Gjatë viteve të fundit shkencëtarët kanë bërë dy zbulime të reja rreth universit tonë falë teknologjive të reja. Me keto zbulime kemi mësuar diçka që mund të ndryshojë përgjithmonë të kuptuarit tonë për universin. Le te shohim se cilat janë këto zbulime dhe çfarë kuptimi kanë ato për ne.Së fundmi ne morem imazhin e parë…

Lexo Artikullin

Gjera interesante rreth botes

 Perëndimi i diellit ekziston vetëm sepse atmosfera e Tokës vepron si një prizëm për dritën. Në terma shkencorë, quhet “shpërndarje”. a) Molekulat dhe grimcat në atmosferë (të cilat janë më të shumta në perëndim të diellit) shpërndajnë dritën vjollce dhe blu me gjatësi vale të shkurtër larg syve tuaj, kështu që ne mund të shohim…

Lexo Artikullin

Fakte interesante historike

-Flamuri kombëtar me më shumë ngjyra në të është flamuri i Belize me 12 te tilla. -Telefonata e parë me telefon celular u bë më 3 prill 1973, në NYC. -Në Egjiptin e Lashtë, fjala “mace” shqiptohej në të vërtetë “mew”, ose “meow”. -Lufta Anglo-Zanzibar (1896) ishte lufta më e shkurtër ndonjëherë – që zgjati…

Lexo Artikullin