Pse gratë shqiptare ecnin pas burrave? – Arsyeja do t’u mahnisë

Në shoqërinë tradicionale shqiptare, veçanërisht në pjesët rurale të saj, gjatë udhëtimit, vajza ose gruaja nuk duhej të ecte para babait, dajës, xhaxhait, vëllait, apo dhe burrit të saj.Pra, asnjëherë vajza ose gruaja nuk mund të ecte para burrave, kur ishin duke shkuar në ndonjë vend. Në paragrafin 14 te Kanuni i Dibrës, theksohet qartazi…

Lexo Artikullin