Sinjali i pashpjegueshem që erdhi nga hapsira: Askush nuk e di origjinen e tij

Radioteleskopët filluan të studionin për herë të parë valët e radios nga hapësira në vitet 1930. Pas Luftës së Dytë Botërore, përparimet e mëdha në përdorimin e teknologjisë radio për eksplorimin e hapësirës siguruan një mënyrë krejtësisht të re për të parë për të ekspoluar universin. Këto lloj valësh mund të zbulojnë ngjarje qiellore të…

Lexo Artikullin

2021 ishte një vit i madh për eksplorimin e hapësirës. 2022 mund të jetë edhe më i madh

2021 ishte një vit i madh për eksplorimin e hapësirës Në vitin e ardhshëm, NASA planifikon të lëshojë raketën e Hënës SLS dhe SpaceX dhe Elon Musk shpreson të fluturojë Starship-in e tij të gjeneratës së ardhshme. Viti 2021 ndoshta do të hyjë në ekstremet e historisë së hapësirës si një pikë kthese, një moment…

Lexo Artikullin

NASA lëshon teleskop, per te studiuar te shkuaren

Teleskopi hapësinor James Webb (Jswt), trashëgimtari i Hubble-it më të famshëm dhe më i madhi në botë, u lëshua në hapësirë ​​ditën e Krishtlindjes.  Një raketë Ariane 5 u ngrit nga qendra hapësinore e Guajanës për të dërguar Webb në hapësirë, një instrument që duhet të revolucionarizojë vëzhgimin e Universit, rezultat i bashkëpunimit midis NASA-s,…

Lexo Artikullin