Egjipti ndërton lumin artificial paralelisht me lumin Nil

Egjipti po gërmon nëpër shkretëtirë për të krijuar lumin artificial më të madh te ndertuar ndonjehere. Kjo veper po realizohet në veriperëndim të vendit, pranë termocentralit bërthamor Dabaa, si pjesë e projektit të tij ‘New Delta’. Profesori i Burimeve Ujore dhe Ujitjes, Abbas Sharaky, tha për se aktiviteti bujqësor në Egjipt në vitet e fundit…

Lexo Artikullin