Shkencëtarët zbulojnë embrion e dinosaurit 66 milionë vjeçar

Shkencëtarët kanë zbuluar një embrion të rrallë, të ruajtur në mënyrë perfekte brenda një veze të fosilizuar dinosauri që daton të paktën 66 milionë vjet më parë. Embrioni, i quajtur ‘Baby Yingliang’, u gjet në shkëmbinjtë e Kretakut- Ganzhou, në Kinën jugore dhe i përket një dinosauri theropod pa dhëmbë, ose oviraptorosaur. Ekspertët thonë se…

Lexo Artikullin