Stuhitë diellore : Historia e tyre dhe rreziku në të ardhmen

Po cfare është nje stuhi diellore? Stuhitë e rrezatimit diellor ndodhin kur një shpërthim magnetik në shkallë të gjerë, qe shkakton një nxjerrje të masës koronale dhe ndezje diellore që përshpejton grimcat e ngarkuara në atmosferën diellore në shpejtësi shumë të larta. Grimcat më të rëndësishme janë protonet që mund të përshpejtohen në fraksione të…

Lexo Artikullin