piramidat e egjiptit

5 fakte që tregojnë se Piramidat e Egjiptit kanë pasur teknologji të përparuar në lashtësi.

Piramidat e Egjiptit janë padyshim një nga kryeveprat e ndërtimit, jo vetëm në antikitet por edhe në ditet e sotme. Mënyra e ndërtimit të tyre ka mbetur gjithmonë mister, pasi edhe me teknologjinë e përparuar që kemi sot është pothuaje e pamundur të behën kryevepra të tilla, dhe me një saktësi aq të lartë sa…

Lexo Artikullin

Pse gratë shqiptare ecnin pas burrave? – Arsyeja do t’u mahnisë

Në shoqërinë tradicionale shqiptare, veçanërisht në pjesët rurale të saj, gjatë udhëtimit, vajza ose gruaja nuk duhej të ecte para babait, dajës, xhaxhait, vëllait, apo dhe burrit të saj.Pra, asnjëherë vajza ose gruaja nuk mund të ecte para burrave, kur ishin duke shkuar në ndonjë vend. Në paragrafin 14 te Kanuni i Dibrës, theksohet qartazi…

Lexo Artikullin