Shishet shtrigave te gjetura në plazh, që studiuesit kanë frikë ti hapin

Një studiues në Teksas e ka bërë të qartë se ai nuk ka guxim të zbulojë se çfarë do të ndodhte nëse ai hap një nga “shishet e shtrigave” misterioze që kanë dalë në breg nga Gjiri i Meksikës.

Jace Tunnell punon si studiues për Institutin Harte për Studimet e Gjirit të Meksikës dhe në fillim të këtij muaji ai gjeti atë të quajtur’shishja e tetë e shtrigës’ në plazh, pranë Corpus Christi, Teksas, e treta e zbuluar që nga viti 2017.
Të mbushura me sende duke përfshirë bimë, barishte, thonj metalikë, flokë apo edhe lëngje trupore, shishe të ngjashme janë zbuluar më parë në mure ose nën tokë në këtë vend.

Zyra e Shkencës dhe e Shoqërisë në Universitetin McGill shpjegon se ekzistonte një ‘besim i fuqishëm te shtrigat dhe aftësia e tyre për të shkaktuar sëmundje dhe gjëra të tjera shumë të këqija duke bërë magji’ në shekujt e 16-të dhe të 17-të, duke i shtyrë njerëzit të përpiqeshin të shmangnin magjitë e tyre.

“Magjitë e liga mund të shmangen duke i zënë në kurth në një “shishe shtrigash”, e cila nëse përgatitet siç duhet, në fakt mund të pasqyrojë vetë magjinë duke munduar gjithashtu shtrigën, duke mos i lënë shtrigës asnjë alternativë veçse të heqë magjinë tek personi që ato e kishin bërë dhe duke bërë që përsoni të sherohej.
Megjithëse shishet kanë qëllimin relativisht pozitiv për të penguar magjitë e liga, Tunnell i tha Fox News Digital se nuk do të rrezikojë të hapë një të tillë.

“Nuk më kacafyten ato, por as nuk do t’i hap”

u shpreh ai.

“Dua të them, ata supozohet të kenë magji dhe gjëra në to, pse të shfrytëzojmë rastin me mua?” Në vend të kësaj, ai ka zgjedhur të shfaqë të gjitha shishet që ka gjetur.

“Gruaja ime thotë se mund të sjell predha brenda, por jo shishet me magji,” shpjegoi ai. Dëshmia e shisheve të shtrigave është shumë më pak e përhapur në SHBA në krahasim me Mbretërinë e Bashkuar, dhe Tunnell ka shprehur besimin se shishet që dalin në bregun e Gjirit të Meksikës kanë origjinën ‘diku në Karaibe ose në Amerikën e Jugut’.

Studiuesi shpjegoi se disa nga shishet që ai gjeti vijnë në ‘shishe të holla me uthull të verdhe’ të prodhuara në Haiti, megjithëse është e paqartë nëse shishet u vendosën në ujë në fillim, ose nëse ato u futëshin në një lumë përpara se të dërgoheshin në Oqean.
Shumë gjëra që gjejmë, edhe nëse janë në brendësi të tokës, futen në rrugën më të afërt ujore nëse bie shi. Ku shkon kjo? në Oqean u shpreh ai.

Megjithëse arsyeja e studiuesit për moshapjen e shishes është për shkak të rrezikut të magjive, shishet mund të përmbajnë gjithashtu rreziqe biologjike që i bëjnë ato të pasigurta për t’u hapur. Shishet e shtrigave janë vetëm disa nga artikujt që kanë dalë në bregun e Gjirit të Meksikës, ku Tunnell tregon gjithashtu një dron të braktisur, furnizime të humbura të anijeve dhe dhjetëra mesazhe në shishe.