Braktiset në jetimore për pamjen e saj, bëhet e famshme vite më vonë

Jeta e kësaj vajze nuk do të ishte aspak e lehtë që në momentet e para që erdhi në jete. Prinderit e saj e braktisen duke e lënë në derën e një jetimorje, pasi pamja e saj ishte jo e zakonshme.


Por vite më vonë ajo do të bëhëj e famshme, dhe do të frymëzonte shumë njerëz me historinë e saj. Jeta e saj do të ishte me shumë kthesa të vështira, dhe do të paragjykohej shumë nga njerëzit, pasi ajo vuante nga një sëmundje e rrallë e quajtur albinizmi.

Historia dhe jeta e saj filloj në një menyrë mjaft të trishtë që askush nuk do të dontë ti fillonte në këtë mënyrë, pasi u braktis nga prindërit e saj në momentin më të veshtirë të saj, pikërisht kur ajo sapo kishte lindur, dhe ishte e pa aftë të mbronte apo të kujdesëj për veten e saj.

Ajo lindi në Kinë kur politika e qeverisë për të bërë vetëm një fëmijë ishte akoma në fuqi, dhe mijëra foshnja u lanë nga familjet e tyre në dyert e jetimoreve.

Prindërit e saj biologjikë e lanë jashtë në derën e jetimores dhe u zhdukën pa lënë gjurmë. Vajza nuk arriti që ti gjente më ata kurrë. Kur ata e braktisën nuk i vunë as emër, prandaj stafi e jetimores e quajti Xhuli.

Albinizmi është një sëmundje e rrallë gjenetike që shkakton ulje të pigmentit të melaninës ose mungesë të saj duke rezultuar që sytë e flokët dhe lëkura të jenë komplet të bardha.

Pavarësisht fillimit të jetës së veshtirë, jeta e saj do të merrte një kthesë tjetër kur një familje Hollandeze e adoptoj atë në moshën 3 vjeçare.

Pasi ajo u transferua me familjen e saj të re në Holandë ku nëna dhe motra e saj Jara i dhanë asaj një mjedis të dashur, duke filluar jetën normale në këtë shtet.

Në moshën 11-vjeçare ajo hyri në agjencinë e modelimit kur një stilist nga Hong Kongu e ftoi atë të modelonte për një set fotografik që synonte të portretizonte forma të ndryshme bukurie në lidhje me përvojën e saj.

Ajo bëri setin fotografik me stilistin e njohur për temen e quajtur “Fushata papërsosmëritë e përsosura”.

Fotografi e ftoj që të merrte pjesë në një shfaqje stilimi në Hong Kong, por Xhuli i tha se atje ka shumë steriotipe dhe se sëmundja e saj në atë vend konsiderohej si mallkim.
Ajo tha për BBC-në se njerëzit me albinizëm përballen me diskriminim të shtuar, duke parë se çfarë ndodh atje, jam me fat që u braktisa nga prindërit biologjikë.


Ajo shpjegoj se Kinezët i përshkruajnë kryesisht si engjëj ose fantazma njerëzit që janë me një sëmundje të tillë.

Pas disa kohësh ajo filloj të punonte me një fotograf në Londër, i cili e trajtoi atë me respekt dhe dashamirësi të madhe.
Seti fotografik që rezultoi doli të ishte i jashtëzakonshëm, dhe se një nga fotot iu shit Vogue për numrin e tyre të revistes të qershorit të vitit 2019.

Ajo tha se dëshiron të ndryshojë botën dhe të inkurajojë të tjerët si ajo, të besojnë në vetvete, në vend që t’i lejojmë rrethanat të na kufizojnë.