Fakte të çuditshme për trupin e njeriut

Ashtu si gjurmët e gishtërinjve, gjuha ka gjurme unike per cdo njeri.

Zemra rreh mbi 100,000 herë në ditë.

Duhen rreth 12 orë që ushqimi të tretet plotësisht.

Një teshtimë del nga goja me shpjetesi mbi 150 km/h.

Është fizikisht e pamundur që të lëpish bërrylin.

Gratë i mbyllin sytë gati dy herë më shpesh se meshkujt.

Një puthje stimulon 29 muskuj dhe kimikate që shkaktojnë relaksim.
Femrave duket se u pëlqejnë puthjet e lehta dhe të shpeshta, ndërsa meshkujve më të forta.

Shumica e grimcave të pluhurit në shtëpinë tuaj janë lëkurë të vdekur.

Në lëkurën e një njeriu të vetëm ka më shumë organizma të gjallë sesa në sipërfaqen e tokës.

Burrat mund të lexojnë shkronja më të vogla se gratë. Gratë mund të dëgjojnë më mirë.

Mbajtja e kufjeve për vetëm një orë do të rrisë bakteret në veshin tuaj me 700 herë.

Nëse teshtini shumë fort, mund të thyeni një brinjë. Nëse përpiqeni të mbani një teshtitje, mund të çani një enë gjaku në kokë ose qafë dhe të vdisni.

Nëse i mbani sytë hapur me forcë, ata mund të dalin jashtë.

Sytë tanë kanë gjithmonë të njëjtën madhësi që nga lindja, por hunda dhe veshët tanë nuk ndalojnë së rrituri.

Një person mesatar bie në gjumë në shtatë minuta.

Sipas shkencetareve kineze, ka një pikë në kokë që mund ta shtypni për të kontrolluar oreksin .