Kuriozitete – Art dhe Kulture

-Në vitin 2019, shkencëtarët zbuluan veprën më të vjetër të artit të njohur në botë në një ishull indonezian të quajtur Sulawesi. Ajo u krijua 44,000 vjet më parë.

-Emri “sanduiç” vjen nga një aristokrat i shekullit të 18-të i quajtur Konti i 4-të i Sanduiçit.

-9310 Tweet dërgohen çdo sekondë.

-“Salvator Mundi” nga Leonardo da Vinci është piktura më e shtrenjtë në botë, me vlerë 450.3 milionë dollarë.

LEXO GJITHASHTU:

Fakte interesante historike

Fakte Interesante per natyren

-Vendi më i vizituar në planet është Franca, me 90 milion vizitorë, sipas shifrave nga UNWTO në 2018. Kush është në vendin e dytë? Spanja.

-92% e monedhës botërore është dixhitale.

-“Avengers: Endgame” është filmi më fitues i të gjitha kohërave, duke fituar mbi 2.7 miliardë dollarë!

-Kompania më e pasur në botë në vitin 2020 ishte Saudi Aramco.

-Statuja e Unitetit në Gujarat, Indi, është më e larta në botë, me një lartësi të madhe (182 m). Shënim: Statuja e Lirisë është 93 metra për krahasim!

-Brazili krenohet me biodiversitetin më të madh se çdo vend në planet, me më shumë se 50,000 lloje bimësh dhe pemësh.