Gjera interesante rreth botes

 Perëndimi i diellit ekziston vetëm sepse atmosfera e Tokës vepron si një prizëm për dritën. Në terma shkencorë, quhet “shpërndarje”.


a) Molekulat dhe grimcat në atmosferë (të cilat janë më të shumta në perëndim të diellit) shpërndajnë dritën vjollce dhe blu me gjatësi vale të shkurtër larg syve tuaj, kështu që ne mund të shohim ngjyrat e tjera në spektër, si e verdha dhe portokallia.

 

– Vendi më i largët në botë janë ishujt Tristan da Cunha në Oqeanin Atlantik Jugor. Ata janë 2,434 km nga Shën Helena, vendi më i afërt i banuar.

-Kur bëni një kerkim në Google, 1000 kompjuterë përdoren për të gjetur përgjigjen në 0,2 sekonda.

-Ka pothuajse 5 miliardë përdorues të internetit në botë.

-Mosha mesatare e popullsisë së botës është rreth 30 vjeç, që nga viti 2019.

-Ne në fakt prodhojmë mjaftueshëm ushqim për të ushqyer të gjithë në planet: problemi është shpërndarja.

-Në vitin 2010, Google u përpoq të zbulonte se sa libra kishte në botë. Ata mendojnë se janë rreth 130,000,000 prej tyre. (Megjithatë, le ta quajmë këtë një gjysmë fakt)

-Ulërima e një tigri mund të dëgjohet deri në dy milje larg.

-Toka është 147.2 milionë kilometra larg Diellit dhe është rreth 4.5 miliardë vjet e vjetër. /faktedhekuriozitete.com

LEXO GJITHASHTU: 

Krijohen Robotët qe mbledhin mbeturina nënujore

Fakte interesante historike