Fakte interesante historike

-Flamuri kombëtar me më shumë ngjyra në të është flamuri i Belize me 12 te tilla.

-Telefonata e parë me telefon celular u bë më 3 prill 1973, në NYC.

-Në Egjiptin e Lashtë, fjala “mace” shqiptohej në të vërtetë “mew”, ose “meow”.

-Lufta Anglo-Zanzibar (1896) ishte lufta më e shkurtër ndonjëherë – që zgjati vetëm 38 minuta!

-Shtypshkronja, e cila revolucionarizoi ndarjen e informacionit, u shpik nga Gutenberg rreth vitit 1440.

LEXO GJITASHTU:

Fakte Interesante per natyren

-Perandoria më e madhe në histori është Perandoria Mongole (shek. 13 dhe 14).

-Egjipti klasifikohet si vendi më i vjetër në botë, që daton në 3100 pes.

-Tim Berners-Lee krijoi shfletuesin e parë të internetit (World Wide Web), në vitin 1990.