Si te heqim yndyren tek flokët

Yndyra e flokeve nuk eshte vetem problem i juaji, por i shume njerezve ane e mbane botes.

Perse floket tuaj behen te yndyrshem?

Flokët më të hollë dhe më të ndjeshëm, bëhen më shume me shpejt me vaj se flokët më të trashë dhe të fortë. Kjo ka të bëjë me sasinë e vajit që prodhon skalpi juaj, si dhe me atë se sa mirë flokët tuaj e “tolerojnë” vajin.

Zgjidhjen e gjejmë tek larja e shpeshtë e flokëve, por në fakt ky është shkaku kryesor i ketij problemi. Kur flokët janë më të yndyrshëm, duam t’i lajmë më shpesh, madje çdo ditë. Larja e shpeshte e flokut ben qe floku te hollohet si dhe yndyra te dal me shpjet ne siperfaqe.

Aryeja tjeter eshte kur mësoni flokët me larjen e përditshme, skalpi i kokës mund të bëhet i yndyrshëm dhe kruhet . Është njësoj si pastrimi i tepërt i lëkurës dhe heqja e vajrave natyralë prej saj Sa më shumë qe i lani flokët tuaj, aq më shumë fije do të prodhojnë vaj për të kompensuar vajin qe kane humbur nga larja e tyre.

Po ju yndyrosën flokët – ky është gabimi që po e bëni

Ju bëhen me yndyrë flokët shpejt? Nuk jeni e vetmja, shumë gra ankohen për këtë problem.

Zgjidhjen e gjejnë te larja e shpeshtë e flokëve por në fakt ky është shkaku kryesor i problemit. Kur flokët janë më të yndyrshëm, duam t’i lajmë më shpesh, madje çdo ditë.

Lexo :

Ushqimet që t’ju ndihmojnë të mbani larg gripin

Si te pastrojme mushkëritë? Ja 5 menyra.

Por ky është problemi numër një që do t’i bëjë rrënjët e flokëve edhe më të yndyrshme. Flokët më të hollë dhe më të ndjeshëm, natyrisht bëhen më shpejt me vaj se flokët më të trashë dhe më të fortë. Kjo ka të bëjë me sasinë e vajit që prodhon skalpi juaj, si dhe me atë se sa mirë flokët tuaj e “tolerojnë” vajin.

Kjo ndodh sepse sapo të mësoni flokët me larjen e përditshme, skalpi i kokës mund të bëhet i yndyrshëm dhe kruhet kur doni ta shtyni larjen për disa ditë. Është njësoj si pastrimi i tepërt i lëkurës dhe heqja e vajrave natyralë prej saj – sa më shumë t’i lani flokët, aq më shumë fije do të prodhojnë vaj për të kompensuar.

Prandaj, eshte e këshillueshme që t’i lani më rrallë dhe të aplikoni balsam vetëm në majat e flokëve. Kur flokët tuaj të mësohen duke mos i larë çdo ditë, do të vini re një ndryshim te madh.