Lufta me e shkurter ne histori vetem 38 minuta

Lufta Anglo-Zanzibar, (27 gusht të vitit 1896), është konflikti më i shkurtër i ndodhur ndonjëherë. Kjo luftë u zhvillua midis Perandorisë Britanike dhe sulltanatit të ishullit të Afrikës Lindore të Zanzibarit. Pas vdekjes së sulltanit të mëparshëm, Princi i Zanzibarit Khālid ibn Barghash refuzoi të pranonte pasardhësin e preferuar të Perandorisë Britanike dhe në vend…

Lexo Artikullin

Vendi me diktaturen më e çuditshme në botë

Turkmenistani, u krijua në 1991 pas rënies së Bashkimit Sovjetik. Nga viti 1925 deri ne vitin 1991, ishte pjesë e Republikës Sovjetike Socialiste Turkmene, një republikë e Bashkimit Sovjetik. Turkmenistani, që nga viti 1991, drejtohej nga presidenti Saparmurat Niyazov deri më 20 dhjetor 2006, kur vdiq nga një atak në zemër. Presidenti aktual Gurbanguly Berdymukhamedov…

Lexo Artikullin

Emrat e ndaluar ne Shqiperi

Kjo eshte lista me emrat e ndaluar me ligj qe te perdoren ne Shqiperi Arancata, Avash Bretk, Berr, Burgim, Ballokume Car, Cub, Currane, Currele, Careva, Carina, Cbane Dert, Derman, Dovle, Durak Ekran, Eros Ferman, Federate, Fodulle Gazep, Gallata, Gabime, Groshe, Gjezap Hyzmet, Hice, Hafije, Helme Ironi Keqan, Keqe, Krajlice Levere Meze, Meshire, Mjafte, Mjaftime, Mjaftoni,…

Lexo Artikullin