Si te pastrojme mushkëritë? Ja 5 menyra.

Çaji jeshil

Çaji jeshil përmban shumë antioksidantë të cilët ndihmojnë në reduktimin e inflamacionit në mushkëri.

Ushqimet anti-inflamatorë
AgroWeb.org ju këhillon që të përfshini në regjimin tuaj ushqimor këto produkte: turmeriku, zarzavatet jeshile, qershi, boronicat, ullinj, arra, fasulet, thjerrëzat


Terapia me avull

Thithja e avujve të ujit shton lagështinë në ajër,gjë e cila ndihmon në lirimin e menjëhershëm të rrugëve të frymëmarrjes dhe në nxjerrjen e mykut.

Stërvitja
Stërvitja bën që muskujt të punojnë më shumë,kjo gjë rrit ritmin e frymëmarrjes,duke çuar në një furnizim më të madh të muskujve me oksigjen. Në këtë mënyrë përmirësohet qarkullimi i gjakut duke e bërë trupin më efikas në eleminimin e tepërt të dioksidit të karbonit që trupi prodhon kur ushtrohet. Me kalimin e kohës muskujt do fillojnë të përdorin oksigjenin në mënyrë më efikase dhe të prodhojnë më pak dioksid karboni Kujdes : Njerëzit me probleme të rënda të mushkërive duhet të këshillohen fillimisht me mjekun.

Kollitja e kontrolluar
Kollitja e kontrolluar është një ushtrim që ndihmon në largimin e mukusit të tepërt në mushkëri.
1. Për të realizuar këtë ushtrim ndiqni këto hapa:
2. Uluni në një karrige me shpatulla të relaksuara .
3. Mbështillni krahët mbi stomak.
4. Merrni frymë ngadalë përmes hundës.
5. Nxirrni frymë ngadalë ndërsa përkuleni përpara,duke i shtyrë krahët në stomak.
6. Kollituni 2 ose 3 herë gjatë nxjerrjes së frymës,duke mbajtur gojën paksa të hapur.
7. Thithni ajër ngadalë përmes hundës.
8. Pushoni dhe përsëriteni nëse e ndjeni të nevojshme

Nxjerrja e mykut nga mushkëritë


Kjo teknikë përfshin shtrirjen në pozicione të ndryshme për të përdorur gravitetin në nxjerrjen e mykut nga mushkëritë. Disa prej tyre zbatohen si më poshtë :

Qëndrimi në shpinë
• Shtrihuni në dysheme ose në shtrat.
• Vendosni jastëk poshtë ijeve,në mënyrë që ato të jetë në nivel më të latrë se gjoksi.
• Thithni ajër me ngadalë përmes hundës dhe nxirreni përmes gojës. Raporti duhet të jetë 1: 2 (një frymëmarrje dhe 2 frymënxjerrje).
• Vazhdoni për disa minuta.

Qëndrimi në anë
• Shtrihuni në njërën anë, duke mbështetur kokën në një krah ose jastëk.
• Vendosni jastëk nën ije.
• Praktikoni modelin e frymëmarrjes 1: 2.
• Vazhdoni për disa minuta.
• Përsëriteni duke u kthyer në anën tjetër.

Qëndrimi në barkas
• Vendosni një pirg jastëkësh në dysheme.
• Shtrihuni me bark mbi jastëkët. Mos harroni të mbani ijet në nivel më të lartë se gjoksi.
• Vendosni krahët nën kokë për mbështetje.
• Praktikoni modelin e frymëmarrjes 1: 2.
• Vazhdoni për disa minuta. faktedhekuriozitete.com