A është e sigurt të fle me kokë poshtë gjatë shtatzënisë?

Nëse jeni mësuar të flini me fytyrë, mund të keni disa vështirësi gjatë shtatzënisë.

Ju mund ta bëni këtë në tremujorin e parë, por më pas filloni të keni vështirësi.

Tremujori i dytë dhe i tretë

Gjatë tremujorit të dytë, gjumi në këtë mënyrë nuk rekomandohet gjatë shtatzënisë.

Sidomos në tremujorin e dytë kur mitra do të rritet, kjo sjellje e gjumit mund të parandalojë tretjen e duhur duke rezultuar që ushqimi të qëndrojë në stomak për më gjatë, duke shkaktuar urth. Pesha e tepërt mund të fillojë t’ju shqetësojë në mes dhe presioni i mësipërm mund t’i bëjë gjoksin tuaj më të ndjeshëm.


Kur të arrini tremujorin e tretë, atëherë me siguri nuk do të mund të shtriheni as në këtë mënyrë sepse do të shqetësoheni.

Kur duhet të ndaloni së fjetur me fytyrë poshtë

Sapo të filloni të ndiheni jo rehat, atëherë është më mirë të lini këtë pozicion gjumi. Një rregull i përgjithshëm është se midis javës së 16-të dhe të 18-të, do të filloni të ndiheni jashtëzakonisht të pakëndshëm duke fjetur kështu.

Pse nuk duhet të flini në shpinë

Zgjidhja është të mos ktheheni me kurriz pasi ka vështirësi. Në këtë pozicion, një arterie e madhe shtypet nga mitra që çon gjakun në zemër dhe fetus. Përveç kësaj, mund të shkaktojë gulçim, vështirësi në qarkullimin e gjakut dhe hipotension.

Qëndrimi ideal

Pozicioni më i mirë i gjumit është në anën. Është mënyra më e mirë për të fjetur natën dhe përveç kësaj, përmirëson qarkullimin e gjakut dhe transporton lëndë ushqyese dhe gjak tek fetusi. Përveç kësaj, nuk e rëndon mëlçinë, ndërkohë që përmirëson funksionin e ujit. Nëse dëshironi të ndiheni edhe më rehat, atëherë vendosni një jastëk mes këmbëve